Business Internaţional

Începe colapsul dolarului? Utah a decis acceptarea aurului şi argintului ca mijloc de plată

Începe colapsul monedei americane? Statul Utah a decis acceptarea aurului şi argintului ca metode de plată

Autor: Adrian Voicu

31.05.2011, 12:15 3007

Utah a devenit primul stat american care a recunoscut oficialaurul ca mijloc legal de plată.

Legal Tender Act, emisă în 2011, a permis SUA să recunoascămonedele din aur şi argint ca mijloace legale de plată, valoareaacestora reflectând preţul de piaţă al aurului şi argintului. Spreexemplu, în prezent o monedă de un dolar American Eagle are ovaloare de 38 de dolari.

Locuitorii statului Utah nu sunt obligaţi să accepte monedele deaur şi argint la valoarea de piaţă, dar li se permite să accepteastfel de modalităţi de plată.

"Dacă guvernul federal nu vrea să o facă, atunci noi, aici înUtah, ar trebui să putem stabili un sistem monetar care săsupravieţuiască crahului dacă un asemenea eveniment ar avea loc", adeclarat pentru New York Times Lowell Nelson, coordonatorintermimar pentru Campaign for Libery din Utah.

Un dealer de monede din Salt Lake City a declarat chiar că valansa un card de credit care va avea ca bază depozitele de aur,permiţând clienţilor să folosească mai uşor aurul ca monedă deschimb.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO