Business Internaţional

India intră în offline: Autorităţile indiene au blocat accesul la internet pentru zeci de milioane de persoane

India intră în offline: Autorităţile indiene au...

Autor: Petru Mazilu

20.03.2023, 11:41 127

Zeci de milioane de indieni nu au acces la internet de două zile. Autorităţile au blocat accesul deoarece desfăşoară o amplă acţiune de căutare a unui lider separatist, potrivit CNN.

Luni, autorităţile indiene au blocat accesul la internet pentru aproximativ 27 de milioane de persoane din statul Punjab pentru a treia zi consecutiv.

Autorităţile din Punjab au impus interdicţia după ce au lansat o operaţiune de arestare a lui Amritpal Singh, un lider al mişcării separatiste Khalistan, care urmăreşte crearea unui stat suveran pentru adepţii religiei sikh.

Închiderea internetului care afectează tot statul din nordul Indiei a intrat în vigoare sâmbătă şi a fost prelungită de guvern pentru a treia oară până marţi la prânz. Decizia a fost luată în temeiul unei legi care permite întreruperea conexiunii pentru „a preveni orice incitare la violenţă şi orice tulburare a păcii şi a ordinii publice".

De asemenea, Poliţia din Punjab a justificat oprirea internetului ca mijloc de menţinere a ordinii publice şi de stopare a răspândirii de „ştiri false". În paralel, pe străzi au loc proteste, iar poliţiştii şi trupele paramilitare au fost desfăşurate în mai multe districte din stat în încercarea de a menţine ordinea publică.

Cel puţin 112 persoane au fost arestate, a anunţat duminică poliţia din Punjab.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO