Business Internaţional

Întâlnire crucială pentru viitorul Europei. Toată lumea aşteaptă să afle ce decid Merkel şi Sarkozy

Liderii Germaniei şi Franţei se întâlnesc astăzi pentru a discuta despre problemele economice şi financiare ale zonei euro

Autor: Bogdan Cojocaru

16.08.2011, 14:33 1609

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy, reprezentanţii celor mai mari economii din zona euro, se vor întâlni astăzi, marţi, la palatul Élysée din capitala Franţei, la ora 16:00 ora Parisului (17:00 ora României), pentru a discuta despre problemele economice ale uniunii monetare şi criza datoriilor din regiune.

Întâlnirea va fi urmată de o conferinţă de presă comună la ora 18:30 (19:30 ora României) şi de o cină de lucru, se arată într-un comunicat al preşedinţiei franceze.

Dicuţiile vin în contextul în care datele oficiale arată că avansul economiilor din zona euro şi UE a încetinit accentuat în al doilea trimestru, apropiindu-se de stagnare.

Atât Franţa, cât şi Germania, au făcut clar că discuţiile nu vor acoperi propuneri ale mai multor lideri europeni ca statele din zona euro să emită în comun obligaţiuni pentru a sprijini membrii al căror acces la finanţarea de pe pieţe este îngreunat de creşterea randamentelor obligaţiunilor.

Cu toate acestea, un consilier eonomic al guvernului german, Peter Bofinger, a declarat pentru Bloomberg că Merkel şi Sarkozy ar putea anunţa propuneri "care merg în direcţia" unor emisiuni comune de obligaţiuni.

De asemenea, potrivit presei franceze, cei doi lideri ar putea propune reguli mai stricte privind bugetele naţionale şi deficitele bugetare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO