Business Internaţional

Şeful FMI cere noi măsuri pentru revenirea economică

Şeful FMI cere noi măsuri pentru revenirea economică

Autor: Adrian Voicu

16.08.2011, 11:21 522

Christine Lagarde, noul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a cerut oamenilor politici să ia măsurile necesare pentru revenirea economică pe termen scurt, având în acelaşi timp grijă să reducă cheltuielile.

"Pentru ţările dezvoltate, este nevoie de restaurare a sustenabilităţii fiscale prin planuri de consolidare credibilă", a spus Lagarde pentru Financial Times. "În acelaşi timp ştim că apăsarea prea bruscă a frânelor va afecta revenirea economică şi va înrăutăţi perspectivele pieţei muncii".

Criza datoriilor din Europa nu pare să dea vreun semn de slăbire, principalele economii din Europa părând a fi depăşite de situaţie. Într-o singură săptămână Banca Centrală Europeană a cumpărat obligaţiuni emise de guvernele italian şi spaniol, în valoare de 22 de miliarde de euro.

"Actualele turbulenţe de pe pieţele internaţionale au zdruncinat încredera în economia din întreaga lume, făcându-i pe mulţi să creadă că toate soluţiile politice au fost epuizate. Impresia este falsă şi ar putea duce la paralizie", consideră oficialul FMI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO