Business Internaţional

JPMorgan va concedia 8.000 de angajaţi şi vrea ca în cinci ani să ajungă la un profit de 27 mld. dolari

JPMorgan va concedia 8.000 de angajaţi şi vrea ca în...

Autor: Anca Dumitrescu

25.02.2014, 20:44 149

JPMorgan Chase şi-a majorat ţinta de profit net anual la 27 de miliarde de dolari, care ar trebui atinsă în 4-5 ani, faţă de câştigul de 18 miliarde de dolari din 2013, şi intenţionează să desfiinţeze în acest an 8.000 de locuri de muncă în zona creditelor ipotecare şi a operaţiunilor de retail.

Anul trecut, JPMorgan avea ca obiectiv obţinerea unui profit net de 24 de miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Creşterea profitului net va fi posibilă datorită scăderii costurilor, în timp ce dobânzile mai mari anticipate vor face ca împrumuturile şi investiţiile să genereze venituri mai mari, potrivit prezentării făcute de bancă la întâlnirea anuală cu investitorii.

Rezerva Federală a început anul trecut reducerea achiziţiilor lunare de obligaţiuni, iar randamentul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani aproape s-a dublat în ultimele opt luni ale lui 2013. Analiştii anticipează că banca centrală nu va începe majorarea dobânzilor pe termen scurt cel puţin până în 2015.

Anul trecut, JPMorgan Chase anticipa că va desfiinţa 2.500 de locuri de muncă la diviziile de credite ipotecare şi de retail bancar. Instituţia financiară a precizat că va face în schimb angajări la alte divizii.

"Avem în prezent claritate în privinţa majorităţii reglementărilor şi credem că noi, mai mult decât alţii, ne vom adapta cu succes la noua arhitectură financiară şi vom avea cele mai bune marje de profit", a declarat directorul financiar Marianne Lake.

Reducerile de personal de la diviziile de credite ipotecare şi retail bancar vor aduce numărul total al posturilor desfiinţate la aceste operaţiuni la 24.500, faţă de începutul anului 2013.

Bănci concurente precum Wells Fargo şi Bank of America au concediat la rândul lor angajaţi, anticipând că dobânzile mai mari vor descuraja refinanţările de credite pe care s-au bazat băncile pentru creşterea profiturilor.

La sfârşitul lui 2013, JPMorgan avea 251.196 de angajaţi, cu 7.557 mai puţini faţă de 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO