Business Internaţional

"Lasăă-nee"! Cum s-au bucurat acţionarii Praktiker de demisia directorului: + 9% pe bursă

"Lasăănee"! Cum s-au bucurat acţionarii Praktiker de demisia directorului: acţiunile au crescut cu 9%

Autor: Marius Oncu

20.07.2011, 18:01 1942

Directorul general al retaileruluigerman de bricolaj Praktiker, Wolfgang Werner, ademisionat miercuri, iar acţiunile grupului au crescut cu 9% înurma anunţului, după ce au pierdut 65% din valoare de la începutulanului, transmite Reuters.

Werner va continua săîndeplinească atribuţiile de director general până la găsirea unuisuccesor, potrivit unui comunicat at Praktiker.

Grupul a avertizat, în iulie,asupra profitului pentru anul în curs, din cauza rezultatelor slabedin Germania şi Grecia. O strategie de a creşte profitul prinoprirea campaniilor nepopulare de discount a condus la un numărmaimic de cumpărători, notează Reuters.

Vânzările Praktiker în România au scăzut în primultrimestrucu29,5%, la 25,8 milioane de euro, retailerul invocând condiţiimacroeconomice dificile. La sfârşitul primului trimestru, Praktikeravea 27 de magazine în România.

La nivel de grup, vânzările auscăzut în primul trimestru cu 10,9%, la 666,4 milioane euro, iarpierderile înainte de dobânzi, taxe şi amortizare au avansat cu37,3%, la 71,6 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO