Business Internaţional

Lira sterlină s-a apreciat marţi în raport cu euro şi dolar, după datele privind inflaţia

Lira sterlină s-a apreciat marţi în raport cu euro şi...

Autor: Ştefan Stan

18.10.2016, 15:57 200

Lira sterlină s-a apreciat marţi cu 0,67% în raport cu dolarul, la un curs de 1,2261 doari/ liră. Lira s-a apreciat de asemenea în raport cu euro. Rata anuală a inflaţiei a accelerat la 1% în septembrie, faţă de 0,6% în august, potrivit Oficiului britanic de statistică, peste estimările de 0,9% ale analiştilor.

Rata inflaţiei a ajuns în Marea Britanie la maximul ultimilor doi ani, iar datele ar putea încetini ritmul relaxării monetare realizate de Banca Angliei.

Scăderea de 18% a lirei în raport cu dolarul de la votul pentru Brexit din iunie crează o dilemă pentru banca centrală, în condiţiile în care a devenit un obstacol pentru programul Băncii Angliei de relaxare cantitativă.

În acest moment, peste 70% dintre economişti susţin că Banca Angliei va reduce dobânda de referinţă luna viitoare, după ce guvernatorul Mark Carney a spus că va tolera creşteri mai rapide de preţuri pentru impulsionarea economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO