Business Internaţional

Londra plateste 1,6 mld. euro pe bursa din Milano

25.06.2007, 18:41 7

London Stock Exchange (LSE), a treia mare bursa din lume, a ajuns la un accord pentru preluarea bursei din Milano pentru suma de 1,63 miliarde de euro, in contextul tendintei de consolidare a pietelor sub presiunea concurentei.
LSE va oferi 4,9 actiuni pentru o actiune Borsa Italiana (BI).
Dupa fuziune, actiunile companiilor englezesti vor fi listate si la bursa din Milano.
"Aceasta fuziune doreste accelerarea cresterii prin diversificarea produselor si serviciilor oferite", a declarat Clara Furse, CEO al LSE.
Tranzactia evalueaza actiunile BI la 100,7 euro, respectiv la o suma totala de 5,8 miliarde de euro.
Compania rezultata va fi detinuta in proportie de 28% de catre actionarii actuali de la BI, printre care se numara UniCredit si Intesa Sanpaolo.
Presate de catre investitori sa isi intareasca pozitia pe piata, bursele din intreaga lumea au anuntat in ultimii doi ani preluari si fuziuni in valoare totala de peste 65 mld. euro. Furse a refuzat cinci propuneri de preluare in ultimii doi ani, inclusiv cea a Nasdaq, care detine 30% din actiunile LSE.
Ca urmare a fuziunii, gradul de detinere al Nasdaq la LSE va scadea la 22%.
In luna fabruarie, LSE a anuntat ca va colabora cu bursa din Tokio pentru dezvoltarea produselor comune tranzactionate si pentru a facilita accesul clientilor pe piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO