Business Internaţional

McKinsey a ales directorul numarul zece

11.03.2003, 00:00 16

Compania McKinsey, cea mai distinsa firma de consultanta din lume, a anuntat saptamana trecuta ca l-a ales pe Ian Davis, director al biroului de la Londra, in functia de director general, informeaza CNNmoney.
Ian Davis, care va prelua conducerea in luna iulie, va ajunge la putere intr-un moment cand majoritatea afacerilor sale pe consultanta de afaceri si achizitii s-au epuizat. El va trebui sa refaca reputatia firmei dupa implicarea acesteea in scandalul din jurul companiei falimentare Enron. Reprezentantii McKinsey au declarat ca firma nu a fost implicata in nici una din neregulile financiare de la Enron.
McKinsey a fost fondata in 1926 si are pe lista clientilor sai doua treimi din primele 1.000 de mari companii ale lumii.
Ian Davis (52 ani) a fost ales prin vot de catre directorii si asociatii McKinsey. In total exista 283 de directori dar numai 270 au avut dreptul sa voteze, pentru ca restul urmeaza sa iasa la pensie.
Alegerea lui Davis a fost privita la McKinsey ca un trimf al celor care nu sunt americani. Ian Davis este primul director general al McKinsey care a muncit in afara Statelor Unite. Rajat Gupta, actualul director general, s-a nascut in India insa el este un membru remarcant al reprezentantei McKinsey din Statele Unite. El a detinut trei mandate consecutive, maximul permis, si a contribuit la cresterea substantiala a firmei din anii'90. De asemeni Gupta este cel despre care se spune ca a reusit sa mentina firma la distanta de unele capcane in care au cazut fiemele concurente, cum ar fi investitiile mari in firmele noi de internet. "Ian este o persoana carismatica orientata spre construirea intelegerii si un consultant dedicat clientilor sai", a spus Rajat Gupta intr-o declaratie. Davis, del de-al zecelea director din fruntea McKinsey, s-a alaturat firmei in 1979 dupa ce a lucrat pentru firma din industria hartiei Bowater.
raluca.mirescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24