Business Internaţional

Ministerul rus al Apărării anunţă distrugerea a patru sisteme antiaeriene HIMARS, oferite de SUA Ucrainei. Kievul neagă informaţiile

Ministerul rus al Apărării anunţă distrugerea a patru...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

22.07.2022, 16:46 2494

Ministerul rus al Apărării a anunţat, vineri, că în ultimele săptămâni forţele militare ruse au distrus patru sisteme de artilerie de mare mobilitate HIMARS, furnizate de Statele Unite Ucrainei, dar Kievul susţine că informaţiile nu sunt reale.

În perioada 5-20 iulie, "patru lansatoare şi un vehicul de încărcare din cadrul sistemelor multiple de rachete HIMARS au fost distruse", a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenţia Reuters.

Administraţia Volodimir Zelenski a negat informaţiile, catalogându-le drept "false", cu argumentul că au rolul de a submina susţinerea militară oferită de Occident Ucrainei.

Informaţiile nu pot fi verificate din surse independente.

Kievul a salutat primirea a opt sisteme antiaeriene HIMARS, afirmând că echipamentele pot schimba cursul războiului cu Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO