Business Internaţional

Muammar Kadhafi a acceptat "încetarea imediată a ostilităţilor" şi lansarea unui dialog între părţile libiene

Muammar Kadhafi a acceptat "încetarea imediată a ostilităţilor" şi lansarea unui dialog între părţile libiene

Autor: Mediafax

11.04.2011, 11:58 23

Muammar Kadhafi a acceptat "foaia de parcurs" menită să ducă lasoluţionarea paşnică a conflictului din Libia, propusă de odelegaţie a Uniunii Africane (UA), care va merge luni la Benghazi,bastionul rebelilor libieni, pentru a încerca să-i convingă sădepună armele.

Anunţul a fost făcut de preşedintele sud-african Jacob Zuma,după o reuniune la Tripoli între liderul libian şi delegaţia dincare face parte.

Delegaţia UA a venit în Libia să pledeze pentru încetarealuptelor, care s-au soldat cu cel puţin 23 de morţi începând desâmbătă la Ajdabiya (est) şi Misrata (vest), potrivit unor sursemedicale şi din cadrul opoziţiei. NATO a evocat o situaţie"disperată" în cele două oraşe şi a promis că va continuabombardamentele pentru a dezarma regimul libian.

Ca de obicei, colonelul Kadhafi a primit în cortul său, lareşedinţa sa din Bab al-Aziziya, delegaţia UA, formată dinpreşedinţii Jacob Zuma (Africa de Sud), Amadou Toumani Toure(Mali), Mohamed Ould Abdel Aziz (Mauritania) şi Denis SassouNguesso (Congo), precum şi din ministrul ugandez al AfacerilorExterne, Henry Oryem Okello.

În cursul serii, Zuma a făcut o scurtă declaraţie presei, lareşedinţa de la Bab al-Aziziya.

" Delegaţia Fratelui Lider a acceptat foaia de parcurs aşa cumam prezentat-o noi ", a anunţat el, adăugând că un "apel va filansat către NATO să înceteze bombardamentele pentru a da o şansăunui armistiţiu". Citiţi mai mult despre încetarea conflictului armat din Libia pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO