Business Internaţional

Nouă morţi în sudul Thailandei după explozia unui depozit de artificii

Nouă morţi în sudul Thailandei după explozia unui...

Autor: Laura Buciu

29.07.2023, 22:53 19

O explozie a distrus un depozit de artificii din Thailanda , ucigând nouă persoane şi rănind peste 100, a declarat un oficial local, citat de The Guardian.

Peste 100 de răniţi şi sute de locuinţe ar fi fost avariate în apropiere de graniţa cu Malaezia

Se crede că explozia produsă sâmbătă în oraşul Sungai Kolok, în provincia sudică Narathiwat, a fost cauzată de sudură în timpul lucrărilor de construcţie a clădirii.

„Un depozit în care erau petarde în Sungai Kolok a explodat sâmbătă după-amiază, ultimul bilanţ fiind de nouă morţi şi 115 răniţi”, a declarat guvernatorul din Narathiwat, Sanan Pongaksorn.

„Incendiul este acum sub control. Ancheta preliminară sugerează că şi cauza o eroare tehnică în timpul procesului de sudare a oţelului, deoarece clădirea este în construcţie”.

Imaginile difuzate de presa locală au arătat o coloană uriaşă de fum care se ridica în aer şi numeroase magazine, case şi vehicule grav avariate de forţa exploziei - unele în flăcări, iar altele cu acoperişurile smulse de vânt.

Postul de televiziune Thai PBS a raportat că până la 500 de case au fost avariate de explozie în oraşul de la graniţa cu Malaezia.

„Mă jucam cu telefonul în casă, apoi, deodată, am auzit un zgomot puternic, ca un tunet şi toată casa mea s-a cutremurat”, a declarat Seksan Taesen, care locuieşte la 100 de metri de depozit.

„Apoi am văzut că acoperişul meu era larg deschis. M-am uitat afară şi am văzut o casă prăbuşindu-se şi oameni care zăceau pe jos peste tot. Era un haos”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO