Business Internaţional

Omul din spatele Nvidia, Jensen Huang, a devenit mai bogat decât cel mai înstărit membru al familiei Walton, cea mai bogată familie din SUA şi a doua din lume. Averea acestuia a atins 91,3 mld. de dolari după o creştere absolut spectaculoasă a companiei Nvidia pe bursă

Omul din spatele Nvidia, Jensen Huang, a devenit mai...

Autor: Valeriu Dănilă

24.05.2024, 19:48 274

O nouă creştere pe bursă a acţiunilor Nvidia l-a propulsat pe co-fondatorul companiei, Jensen Huang, în topul celor mai bogaţi oameni, depăşindu-l pe cel mai bogat membru al familiei Walton, Jim Walton,  cea mai înstărită familie din SUA.

Acesta are o avere estimată la 91,3 miliarde de dolari, fiind pe locul 17 în topul bogaţilor lumii.

Familia Walton a fondat Walmart, iar cel mai bogat membru al familiei, Jim Walton, are o avere de 86,7 miliarde de dolari. Împreună aceştia deţin aproape 300 de miliarde de dolari, fiind a doua cea mai bogată familie după Al Nahyans, familia regală din Abu Dhabi.

În prezent cei mai bogaţi oameni sunt Bernard Arnault, fondatorul LVMH, cu o avere de 211 miliarde de dolari, Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu o avere de 204 miliarde şi Elon Musk, co-fondator Tesla, cu 187 de miliarde de dolari.

Nvidia este principalul beneficiar al boom-ului AI, producând procesoare destinate modelelor de inteligenţă artificială.

Huang a declarat că inteligenţa artificială reprezintă începutul unei noi ere. „Acesta este începutul unei noi revoluţii industriale”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24