Business Internaţional

Osama ben Laden a fost ucis de o trupă de elită SEAL. Misiunea: Capturarea lui ben Laden în viaţă

Osama ben Laden a fost ucis de o trupă de elită SEAL. Misiunea: Capturarea lui ben Laden în viaţă

Autor: Mediafax

03.05.2011, 09:45 1977

Trupa de comando care a efectuat operaţiunea în urma căreia afost ucis Osama ben Laden a avut în componenţă o echipă de militariSEAL din marina americană, informează Mediafax.

Trupele SEAL sunt printre cel mai bine antrenate din întreagalume, iar echipa SEAL 6 a fost principala forţă militară implicatăîn acţiunea din Pakistan, potrivit ABC News.

Militarii americani au fost duşi în localitatea pakistanezăAbbotaba de două elicoptere care au zburat la joasă înălţime dinAfganistan. O echipă formată din 25 de militari a debarcat dinelicoptere duminică noapte. Trupa de comando a efectuat operaţiuneaîn doar 40 de minute, majoritatea timpului petrecându-l pentruobţinerea de informaţii.

Echipele SEAL au început să funcţioneze încă din 1942, cândliderii militari au decis să înfiinţeze o echipă de elită pentrucercetarea plajelor potrivite pentru debarcarea trupelor în celde-al Doilea Război Mondial.

Forţele care au efectuat asaltul împotriva vilei în care Osamaben Laden se ascundea în Pakistan erau "pregătite" să-l capturezeviu dacă ar fi acceptat să se predea, a afirmat luni un oficialamerican, sub acoperirea anonimatului.

Liderul al-Qaida "a opus rezistenţă în timpul schimbului defocuri. Prin urmare, oamenii din teren l-au ucis. Ei erau pregătiţisă-l captureze în viaţă dacă s-ar fi predat", a dat asigurărioficialul.

Citiţi mai multe despre trupeleSEAL pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO