Business Internaţional

Patru explozii s-au produs în oraşul ucrainean Dnipropetrovsk, rănind cel puţin 27 persoane

 Patru explozii s-au produs în oraşul ucrainean Dnipropetrovsk, rănind cel puţin 27 persoane

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

27.04.2012, 17:26 321

Patru explozii s-au produs vineri în centrul oraşului Dnipropetrovsk, din Ucraina, provocând a cel puţin 27 de persoane potrivit informaţiilor preliminare, au anunţat autorităţile, citate de AFP.

"În total 27 de persoane", dintre care nouă sunt copii, au fost rănite în primele trei explozii, a anunţat Iulia Erhova, o purtătoare de cuvânt a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, adăugând că nu deţine informaţii despre cea de a patra explozie.

Prima explozie s-a produs la ora locală 11.50 (11.50, ora României), fiind provocată aparent de un "dispozitiv exploziv" plasat într-un coş de gunoi, în apropierea unei staţii de tramvai, a informat telefonic filiala locală a Ministerului ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă din acest oraş situat în zona de centru-est a ţării.

Cea de-a doua deflagraţie, tot într-un coş de gunoi, a avut loc la ora 12.20, în apropierea unei săli de cinematograf, a precizat sursa citată.

A treia şi a patra explozie s-au produs în plină stradă la Dnipropetrovsk. Potrivit purtătoarei de cuvânt a filialei locale a ministerului, cea de-a treia deflagraţie a provocat rănirea a cel puţin alte trei persoane.

Ministerul ucrainean de Interne a confirmat într-un comunicat patru explozii succesive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24