Business Internaţional

Peste 13.000 de muncitori din 16 ţări lucrează pe şantierul noului aeroport din Istanbul

Peste 13.000 de muncitori din 16 ţări lucrează pe...

Autor: CătăIina Apostoiu

04.04.2016, 00:00 1318

Lucrările de construcţie a noului aeroport din Istanbul, descris drept cel mai mare din lume, se desfăşoară nonstop, cu peste 13.000 de muncitori din 16 ţări, relatează Hurriyet Daily News. Aeroportul, al treilea din Istanbul după Atatürk şi Sabiha Gokcen, se află în construcţie în zona nord-vestică a oraşului. Se estimează că prima fază a proiectului va fi finalizată până în 2018.

Proiectul este considerat cel mai amplu din lume din perspectiva şantierului şi numărului de muncitori. Prima fază a proiectului, care include malluri, hoteluri şi facilităţi sociale şi religioase, implică investiţii de aproximativ 6 miliarde de euro. Aeroportul, subiect de controversă din cauza distrugerii ultimelor păduri din Istanbul pentru a face loc construcţiei, va avea legături cu metroul, trenurile de mare viteză şi liniile de autobuze.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan declara în octombrie anul trecut că odată finalizat, aeroportul va fi unul dintre cele mai mari din lume din punctul de vedere al numărului de locuri. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO