Business Internaţional

Pierderile ABB ar putea ajunge la 800 milioane de dolari

27.01.2004, 00:00 11



Actiunile ABB au scazut cu trei procente, ieri, dupa ce presedintele si directorul executiv al companiei, Juergen Dormann, a declarat ca pierderile de anul trecut ar putea egala deficitul din 2002, care a ajuns la aproape 800 de milioane de dolari.



Pe parcursul sedintei bursiere, actiunile ABB au revenit usor pana la un pret cu 1,6% sub cel stabilit anterior.



"Pentru anul trecut anticipam o pirdere similara cu cea din 2002, in pofida performantelor obtinute de operatiunile noastre de baza", a declarat Juergen Dormann publicatiei NZZ am Sonntag.



Mesajul perceput de investitori a fost acela ca grupul elvetiano-suedez de inginerie transmite un avertisment asupra profitului sau incearca sa tempereze asteptarile pietei.



Mai multi analisti anticipau pentru 2003 un deficit de pana la 500 de milioane de dolari, intrucat imbunatatirea activitatii principalelor divizii nu a fost suficienta pentru a compensa pierderile obtinute pe alte segmente de piata sau prin vanzarea de active.



Cotatia grupului elvetiano-suedez si-a dublat valoarea din luna august 2003, datorita rezultatelor pozitive obtinute prin programul de restructurare. ABB s-a axat pe vanzarea activelor periferice si consolidarea activitatii diviziilor principale de automatizare si productie de aparatura tehnologica pentru sectorul energetic.



Rezultatele financiare din 2003 vor fi prezentate pe 19 februarie. Surse apropiate ABB au incercat sa tempereze speculatiile declansate de declaratiile lui Dormann, subliniind ca acesta a incercat sa contureze "o imagine de ansamblu".



ABB ancheiat in primele noua luni din 2003 cu un deficit de 379 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO