Business Internaţional

Planul guvernului federal ar putea lăsa 44 de milioane de americani fără asigurare medicală

11.05.2011, 16:59 138

Peste 44 de milioane de americani cu salarii mici vor rămânefără asigurare de sănătate în condiţiile în care planul guvernuluifederal de a tăia fondurile de stat ale Medicaid cu aproape otreime în următorii zece ani se va pune în aplicare, scrie site-ultime.com.

Analiza făcută de Fundaţia Kaiser Family şi Urban Institute aajuns la concluzia că rolul Medicaid în asigurările de sănătatenaţiunii va fi "semnificativ compromis". Sub republicani, Medicaidva fi transformat dintr-un program deschis în care guvernul federalplăteşte aproximativ 60% din costul serviciilor, într-unul în carefiecare stat va primi o sumă de bani.

În urma deciziei, spitalele, centrele de sănătate comunale şialţi operatori de sănătate vor fi afectaţi.

Studiul estimează că între 36 şi 44 de milioane de oameni vorpierde asigurarea în urma deciziei luate de republicani.Cheltuielile federale pentru Medicaid vor scădea cu 1,4 mii demiliarde între 2012 şi 2021, o reducere de o treime faţă de câteste bugetat acum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO