Business Internaţional

Politicianul Donald Trump acuză China că fură slujbele americanilor. Uită însă că produsele marca Donald Trump sunt fabricate în China

Politicianul Donald Trump acuză China că fură slujbele americanilor. Uită însă că produsele marca Donald Trump sunt fabricate în China

Autor: Adrian Voicu

28.04.2011, 21:48 184

Miliardarul american Donald Trump, care speră la susţinerea dinpartea Partidului Republican pentru candidatura la funcţia depreşedinte, este un critic acerb al actualei administraţii de laCasa Albă.

De asemenea, miliardarul a acuzat puternic China pentru faptulcă fabricile sale "fură" locurile de muncă ale americanilor,declarând că "problema cu ţara noastră este că nu mai fabricămnimic".

"Când vine vorba de fabrici, China face toate produsele. Acesteaar putea fi făcute în Carolina de Nord. Ar putea fi făcute înAlabama. Ar putea fi făcute în multe dintre locurile noastre şiacum nu se întâmplă acest lucru", declara el pentru CNN.

Trump a reluat acest tip de discurs şi miercuri într-o vizită înNew Hampshire. "China jefuieşte această ţară", a declarat Trumpangajaţilor unei fabrici. "Când această ţară a fost mare, erarevoluţia industrială", a spus omul de afaceri. "Acum ne aflăm decealaltă parte a revoluţiei industriale şi curând vom cădea de pemarginea prăpastiei".

Ceea ce a uitat însă să spună omul de afaceri, fapt observat deABC News este că cu greu se găsesc produse sub marca "Donald Trump"care să fie produse în SUA.

"Dintr-un întreg şir de produse cu brandul Trump, de la cravate,la tricouri şi alte articole vestimentare din linia Donald J. TrumpSignature Collection, până la pălării, animale de pluş, ace decravată, toate au ştampila Made in China", arată postul deteleviziune.

"Vizitatorilor magazinului Trump Store din holul clădirii TrumpTower de pe Fifth Avenue din New York sau care admiră în vitrinelede la Macy's produsele de vestimentaţie Trump, le va fi foarte greusă găsească ceva cu eticheta Made in the USA".

Astfel, "în timpul discursurilor sale, magazinul Trump Store acontribuit la creşterea economiei chineze pe seama slujbeloramericane, bânzănd tricouri de 80 de dolari sau curele de 45 dedolari, toate fabricate în China".

Printre puţinele produse fabricate în SUA, sunt batoanele deciocolată, cărţile, ceaiurile şi ornamentele pentru brazi deCrăciun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO