Business Internaţional

Preşedintele SUA, Joe Biden, are încredere în şeful Pentagonului chiar dacă i-a ascuns spitalizarea

Preşedintele SUA, Joe Biden, are încredere în şeful...

Autor: Laura Buciu

13.01.2024, 14:54 34

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că are încredere în secretarul Apărării, Lloyd Austin, în ciuda faptului că a recunoscut că a fost o eroare de judecată a şefului Pentagonului în legătură cu spitalizarea, pe care i-a ascuns-o şefului statului.

Biden s-a adresat reporterilor în Pennsylvania, un stat foarte disputat în alegerile din 2024, în timp ce face campanie pentru revitalizarea unor centre de producţie decolorate.

Austin a fost internat într-un spital pentru a primi tratament pentru cancer de prostată de la începutul anului. Faptul că nu i-a spus lui Biden că a fost spitalizat a atras critici din partea legislatorilor şi a luat prin surprindere Casa Albă. Biden l-a susţinut pe Austin în ciuda apelurilor pentru demisia şefului Pentagonului.

Întrebat dacă are încredere în şeful apărării, Biden, în primele sale comentarii publice pe această temă, a spus: „Am încredere”. Întrebat dacă a considerat că faptul că Austin nu a dezvăluit unde se afla este o eroare de judecată, Biden a răspuns: „Da”.

Scopul principal al călătoriei lui Biden, care a inclus vizite la câteva întreprinderi mici din Lehigh Valley, fostul paradis al oţelului şi al producţiei, a fost de arăta că antreprenorii şi muncitorii din clasa de mijloc prosperă, că inflaţia este în declin şi că democratul în vârstă de 81 de ani merită un al doilea mandat.

Preşedintele s-a oprit la Emmaus Run Inn, care vinde pantofi şi echipament sportiv, şi l-a întrebat în glumă pe proprietar când intenţionează să deschidă un magazin în statul natal al lui Biden, Delaware. El a glumit spunând că proprietarul ar trebui să le ofere reporterilor care îl însoţeau o pereche de pantofi de alergare pentru ca aceştia să poată pleca.

De asemenea, a făcut opriri la un magazin de ciclism şi la o cafenea.

Sondajele de opinie arată că Biden se află într-o cursă foarte strânsă cu Trump, în timp ce mulţi americani par să nu fie entuziasmaţi de alegerile lor.

Donald Trump, preşedinte din 2017 până în 2021 şi în fruntea listei pentru nominalizarea republicană, a făcut din inflaţia din timpul administraţiei Biden o parte esenţială a discursului său pentru realegere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO