Business Internaţional

Preţul plătit pentru tehnologie: Neuralink, compania lui Elon Musk care face cipuri pentru creier şi promite să vindece orbirea sau paralizia, ştia de ani buni că produsul său are o problemă majoră. Cu toate astea, testele pe oameni au primit undă verde

Preţul plătit pentru tehnologie: Neuralink, compania...

Autor: Iulian Tenchiu

23.05.2024, 10:00 495

Neuralink, compania care produce cipuri pentru creier fondată de Elon Musk, ştia de foarte mulţi ani că produsul său are un defect de proiectare. Cu toate acestea, implatul cerebral a primit undă verde de la autorităţile americane pentru testele pe oameni scrie Quartz.

Problemele pentru Neuralink au început în urmă cu două săptămâni, când compania a anunţat că unele fire, care sunt folosite pentru a înregistra activitatea neuronală, au ieşit din creierul primului participant la testele companiei.

Reuters a atras atenţia recent că de fapt problemele cipurilor nu sunt noi şi că Neuralink ştia de defecte de ani de zile.

Surse familiarizate cu această problemă au declarat pentru publicaţie că Neuralink ştia, din testele anterioare pe animale, că implantul s-ar putea desprinde. Sursele au adăugat că Neuralink nu a considerat că riscul este suficient de mare pentru a merita o reproiectare.

Aceleaşi persone au atras atenţia că FDA era conştientă de acest risc atunci când a aprobat anul trecut implantul companiei pentru teste pe oameni.

Neuralink îşi testează implantul pe persoane cu paralizie cu scopul de a le ajuta să poată utiliza dispozitive precum un smartphone sau un computer doar cu ajutorul gândurilor.

 Start-up-ul a implantat dispozitivul pe primul său pacient, Noland Arbaugh, în vârstă de 29 de ani, tetraplegic, în februarie. Arbaugh a reuşit să folosească implantul Neuralink pentru a juca jocuri video precum Mario Kart, Civilization şi şah.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24