Business Internaţional

Prima reacţie a lui Novak Djokovic după ce a aflat că va fi deportat din Australia după ce a pierdut recursul din cauza vizei

Prima reacţie a lui Novak Djokovic după ce a aflat că...

Autor: Mihaela Ionita

16.01.2022, 10:10 4205

Novak Djokovic va fi deportat din Australia după ce a pierdut recursul din cauza vizei. El a declarat că nu va face apel la hotărâre, deşi este dezamăgit de decizia Curţii, potrivit BBC.

„Aş dori să fac o scurtă declaraţie pentru a aborda rezultatele şedinţei de astăzi a Curţii. Acum îmi voi lua ceva timp pentru a mă odihni şi a mă recupera, înainte de a face alte comentarii în afară de aceasta. Sunt extrem de dezamăgit de decizia Curţii de a respinge cererea mea de revizuire judiciară a deciziei ministrului de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia şi nu pot participa la Australian Open. Respect decizia Curţii şi voi coopera cu autorităţile competente în ceea ce priveşte plecarea mea din ţară. Mă simt inconfortabil că accentul din ultimele săptămâni a fost pus pe mine şi sper că acum ne putem concentra cu toţii asupra jocului şi turneului pe care îl iubesc”, a spus Novak Djokovic.

După 10 zile de lupte juridice, trei judecători au dat ceea ce pare a fi o decizie finală cu privire la prezenţa lui Novak Djokovic în ţară pentru Australian Open.

Decizia ministrului australian al imigraţiei, Alex Hawke, de a anula viza lui Djokovic, este menţinută.

Numărul unu mondial la masculin se confruntă acum cu o expulzare iminentă din Australia şi cu o posibilă interdicţie de trei ani de a intra în ţară.

Djokovic are foarte puţine posibilităţi de a contesta decizia judecătorilor înainte de primul său meci programat la Open, luni.