Business Internaţional

Profitul Carlsberg s-a redus uşor în 2011, după scăderea vânzărilor din Rusia şi creşterea costurilor

Autor: Vlad Popescu

20.02.2012, 11:18 115

Profitul grupului danez Carlsberg a scăzut uşor anul trecut din cauza scăderii vânzărilor în Rusia şi creşterii costurilor de producţie, însă s-a încadrat în estimările analiştilor, potrivit Bloomberg.

Compania a avertizat că profitul operaţional va stagna în acest an, din cauza declinului pieţelor din Europa de Nord şi de Vest.

Totodată, Carlsberg a anunţat că va prelua acţiunile pe care nu le deţine, reprezentând o participaţie de 15%, la producătorul rus de bere Baltika, pentru până la 6,5 miliarde coroane (1,15 miliarde de dolari).

Profitul operaţional al grupului a scăzut cu 4,2% în 2011, la 9,8 miliarde coroane (1,74 miliarde dolari), faţă de 10,3 miliarde coroane în 2010. Media estimărilor analiştilor indica un profit operaţional de 9,78 miliarde coroane, în timp ce compania anticipa un rezultat de 10 miliarde coroane.

Baltika, cel mai mare producător de bere din Rusia, va fi delistat de Carlsberg după finalizarea preluării integrale. Compania se confruntă cu reglementările mai dure de pe piaţa băuturilor alcoolice din Rusia.

Venitul net al Carlsberg a crescut anul trecut cu 6%, la 63,5 miliarde coroane (11,2 miliarde dolari), depăşind uşor estimările analiştilor. Profitul net al grupului a scăzut cu aproximativ 3%, la 5,15 miliarde coroane (914 milioane dolari).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO