Business Internaţional

Profitul News Corp. creste datorita televiziunii prin cablu

10.11.2006, 17:52 15

News Corp., gigantul concern media condus de Rupert Murdoch, a incheiat primul trimestru pe profit, in contextul in care vanzarile de publicitate au inregistrat cresteri sensibile, atat la postul TV Fox, cat si la nivelul intregii retele de televiziune prin cablu, scrie Bloomberg.
Profitul net a atins o valoare de 843 de milioane de dolari, sau 27 de centi pe actiune, comparativ cu o pierdere de 433 de milioane de dolari generate de costuri de ordin contabil. Vanzarile au fost cu 4,1% mai mari, pana la 5,91 miliarde de dolari.
Vanzarile mai mari de publicitate inregistrate de reteaua Fox si canalul de televiziune prin cablu FX au compensat scaderea vanzarilor de DVD-uri de catre studiourile de filme ale News Corp. Retelele de cablu ale companiei au beneficiat de vanzarile in crestere inregistrate de FX in T1. Profitul operational a crescut cu 26% pana la 249 de milioane de dolari. De asemenea, deciziile lui Murdoch de a se extinde pe piata italiana de televiziune prin satelit in 2003 si achizitia site-ului de Internet MySpace anul trecut incep sa dea roade.
Rezultatele pentru trimestrul incheiat pe 30 septembrie au inclus castiguri combinate de 397 de milioane de dolari din vanzarea de catre News Corp. a investitiilor in Sky Brasil si Phoenix.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO