Business Internaţional

Profiturile Yahoo cresc în ciuda atacului cibernetic dezvăluit în septembrie

Profiturile Yahoo cresc în ciuda atacului cibernetic...

Autor: Mediafax

19.10.2016, 13:07 74

Verizon Communications, o companie de telecomunicaţii, a fost de acord să cumpere Yahoo pentru 4,83 miliarde de dolari. Yahoo a dezvăluit în septembrie că un atac cibernetic a afectat peste 500 de milioane de conturi de e-mail. În urma anunţului, Verizon a declarat că şi-ar putea retrage oferta de cumpărare a firmei.

În al treilea trimestru, profitul Yahoo a crescut la 163 de milioane de dolari, de la 76,3 milioane de dolari înregistrate anul trecut, cu venituri mai mari cu 6,5%, care au ajuns la 1,3 miliarde de dolari. Acţiunile Yahoo au crescut cu 1,3% pe Wall Street, iar analiştii sugerează că atacul cibernetic nu a provocat un exod în masă al utilizatorilor sistemului de e-mail.

„Rămânem foarte încrezători, nu doar în valoarea afacerii noastre, dar şi în valoarea pe care produsele Yahoo o aduc în viaţa utilizatorilor”, susţinea Marissa Mayer, directorul executiv al Yahoo.

Veniturile din operaţiunile mobile în timpul celui de-al treilea trimestru au ajuns la 396 de milioane de dolari, comparativ cu 271 de milioane înregistrate în 2015. Rezultatele întrec majoritatea aşteptărilor analiştilor, fiind prima actualizare financiară de când Yahoo şi Verizon şi-au anunţat înţelegerea.

Yahoo Inc a confirmat breşa din sistemul de securitate pe 22 septembrie, susţinând că a fost descoperită în timpul verii, iar atacul cibernetic a avut loc în 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO