Business Internaţional

Serbia vrea să investească 10 miliarde euro în energie şi minerit

Serbia vrea să investească 10 miliarde euro în energie...

Autor: Bogdan Cojocaru

04.02.2021, 00:00 131

Guvernul Serbiei a pregătit un plan de investiţii de 10 miliarde de euro pentru sectoarele de energie electrică şi minierit, a declarat ministrul energiei Zorana Mihajlovic, citat de SeeNews. Cea mai mare parte a planului de investiţii vizează sectorul electricităţii.

Prioritatea guvernului este construirea de hidrocentrale de dimensiuni medii şi mari, deoarece acestea vor furniza energie sustenabilă în perioada de tranziţie energetică, a menţionat ministrul. „În al doilea rând, dorim să reducem preţurile electricităţii atât în producţie, cât şi pe cele pentru consum, care sunt o problemă de eficienţă energetică pentru care am pregătit o nouă lege.

A treia direcţie sunt sursele de energie regenerabile care pot ajuta la securitatea energetică“, a explicat Mihajlovic. Pierderile din reţeaua de distribuţie sunt mari şi aproximativ 350 de milioane de euro vor fi necesari în următorii trei-patru ani pentru reducerea acestora cu 3% şi 4%, a mai spus Mihajlovic. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO