Business Internaţional

SocGen vrea sa gestioneze miliardele bogatilor Asiei

28.09.2006, 18:35 11

Societe Generale, a treia banca franceza ca marime, estimeaza ca activele gestionate pentru clientii bogati din Asia vor ajunge pana in 2008 la o valoare de 20 mld. $ (15,7 mld. euro), odata cu viitoarea expansiune in China, scrie Bloomberg.
Activele diviziei de private banking a Societe Generale au crescut in ultimul an cu 25% si vor creste cu inca o treime, de la mai mult de 15 mld. $ intr-o perioada de 12-18 luni, a spus Daniel Truchi, directorul executiv al diviziei SG Private Banking.
Aceasta suma reprezinta doar o cincime din activele de 100 mld. dolari gestionate in regiunea Asia-Pacific de divizia bancara a UBS, cel mai mare manager de fonduri din lume. Societe Generale este in stransa concurenta cu Credit Suisse, CitiGroup si alte banci pentru managementul activelor private in valoare de 7.600 de miliarde dolari din regiune.
"Asia inregistreaza un nou boom, prezenta bancilor este insa slaba comparativ cu America de Nord si Europa", a spus Ted Wilson de la Scorpio Partnership, o firma de consultanta din Londra. "Pentru banci exista un potential urias de preluare atat a activelor existente cat si a celor in proiect."
Societe Generale planuieste pentru anul viitor demararea proiectului de private banking in China. Numarul milionarilor din tara cu cea mai mare populatie din lume a crescut anul trecut cu 6,8% de la 320.000 in 2004, conform datelor furnizate de Capgemini si Merrill Lynch.
SocGen planuieste anul acesta sa inceapa operatiuni similare si in Dubai pentru clientii din Orientul Mijlociu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO