Business Internaţional

Societe Generale planuieste intrarea pe piata ruseasca

29.07.2005, 18:57 25

Banca franceza Societe Generale este decisa sa preia DeltaCredit, cea mai mare banca din Rusia, scrie The Moscow Times citand surse care doresc sa-si pastreze anonimatul.

Se estimeaza ca acordul dintre cea de-a treia banca a Frantei si DeltaCredit valoreaza "intre 90 si 100 de milioane de dolari (intre 73,03 si 83,3 milioane de euro)" si va fi semnat pana la 15 august. Atat DeltaCredit, cat si banca franceza au refuzat sa confirme incheierea vreunei intelegeri in acest sens.

Igor Kuzin, director executiv al bancii rusesti, a declarat ca "nu exista la ora actuala nici un acord cu privire la vanzarea DeltaCredit". Mireille Mourtada, purtator de cuvant al Societe Generale la Paris, a afirmat ca banca nu are de facut nici un comentariu "pentru moment".

Yekaterina Pantelyushina, director de comunicatii la Delta Equity Partners, proprietarul DeltaCredit, a declarat ca mai multi investitori, al caror nume a refuzat sa-l dezvaluie, s-au aratat interesati, dar ca oficialii rusi nu s-au hotarat inca asupra nici unuia.

Intelegerea cu Societe Generale implica si International Finance Corporation, divizia Bancii Mondiale care se ocupa cu investitiile. Aceasta va prelua un pachet minoritar de actiuni la DeltaCredit, inainte ca banca franceza sa achizitioneze restul.

DeltaCredit a fost infiintata in 2001 si la ora actuala are la activ 4.000 de credite ipotecare, care totalizeaza 175 de milioane de dolari (145,9 de milioane de euro).

In primele trei luni ale lui 2005, 269 de banci au acordat credite in valoare de 4,7 miliarde de ruble (136,7 mil. euro) sub forma de ipoteci, conform rapoartelor Bancii Centrale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24