Business Internaţional

Soluţiile pentru Grecia sunt doar "de coafură", spune bancherul de top al Germaniei

"Coafarea" datoriilor Greciei nu va rezolva problemele ţării, spune un bancher german de top

Autor: Vlad Popescu

17.07.2011, 17:04 610

Reducerea datoriei de stat a Greciei printr-un aşa-numit"haircut" nu va rezolva problemele ţării, deoarece deficitulbugetar este prea mare şi impune creşterea productivităţii, adeclarat Jens Weidmann, preşedintele Bundesbank şi membru înConsiliul Guvernatorilor BCE, citat de Reuters.


"Grecia consumă considerabil mai mult decât produce, iar bugetulpublic are deficite mari. Atâta timp cât asta nu se schimbă, unhaircut nu va conduce la nicio îmbunătăţire reală", a declaratWeidmann pentru ziarul Bild am Sonntag, preluat de Reuters.


Liderii europeni încearcă să ajună la un acord pentru un al doileapachet de finanţare externă a Greciei, care să permită statuluisă-şi consolideze finanţele publice înainte de a reveni pe pieţelefinanciare. Totodată, autorităţile UE încearcă să previnăescaladarea crizei datoriilor de stat în ţările de la periferiazonei euro.


Revista germană Der Spiegel scrie, în ediţia de sâmbătă, citândsurse apropiate ministerului german al Finanţelor, că Grecia şi-arputea reduce datoria publică cu 20 miliarde euro prin răscumpărareade obligaţiuni "la preţul pieţei" în cadrul unui nou program debailout.


Ministerul german de Finanţe a refuzat să comenteze informaţiile.Citiţi mai mult despre soluţiile pentru salvarea Greciei pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO