Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Foto: AFP

Autor: Dumitrescu Anca, Vlad Popescu

01.02.2013, 00:00 96

Barclays, Royal Bank of Scotland şi alte două mari bănci britanice sunt pasibile de plata unor despăgubiri de până la 5 miliarde de lire sterline (7,92 miliarde dolari) pentru vânzarea incorectă de instrumente derivate unor companii mici, relatează Bloomberg. Băncile, între care se mai află Lloyds Banking Group şi HSBC Holdings, au alocat circa 740 de milioane de lire sterline pentru acoperirea despăgubirilor, dar analiştii consideră că necesarul de plată va fi mult mai mare după ce Autoritatea pentru Servicii Financiare a anunţat că a descoperit "nereguli grave" în vânzarea produselor financiare.

Goodyear Tire & Rubber Co., cel mai mare producător american de anvelope auto, va închide principala unitate de producţie din Franţa şi va concedia 1.173 de angajaţi din ţară, aproape jumătate din personalul total, din cauza disputelor cu sindicatele şi scăderii cererii din Europa. Fabrica de la Amiens, în nordul Franţei, va fi închisă, iar 1.173 de angajaţi vor fi trimişi în şomaj, potrivit unui comunicat al companiei. Goodyear are aproximativ 3.000 de angajaţi în Franţa, a declarat pentru Bloomberg un reprezentant al companiei, astfel că numărul disponibilizaţilor reprezintă 39% din total.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO