Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Mihai Draghici - Mediafax, Catalina Apostoiu

14.07.2011, 00:02 35

Trustul News Corporation, al magnatului RupertMurdoch, a retras oferta de achiziţionare a pachetului complet deacţiuni al companiei de telecomunicaţii prin satelit BSkyB, conformpostului Sky News, citat de AFP. "News Corporation a retras ofertade achiziţionare a pachetului de acţiuni de la BSkyB", a anunţattrustul, care a fost nevoit să închidă tabloidul News of the Worlddin cauza unui scandal privind ascultarea ilegală atelefoanelor.

Migraţia către ţările industrializate aîncetinit după criza financiară din 2008, în condiţiile în carecererea de forţă de muncă a scăzut odată cu economiile, arată unstudiu citat de The Wall Street Journal. Migraţia către cele 34 deţări membre ale OCDE a scăzut cu aproximativ 7% în 2009 faţă de2008, până la 4,3 mil. persoane.

Fondul Monetar Internaţional a anunţat că-l vadesemna pe consilierul Casei Albe David Lipton în poziţia deprim-director general adjunct şi-l va promova pe Zhu Min din Chinaîn noul post de director adjunct, potrivit The Wall StreetJournal.

Guvernul brazilian şi-a retras sprijinulfinanciar pentru o controversată fuziune între Pao de Acucar, celmai mare retailer al ţării, şi divizia locală a Carrefour, punândîn pericol încheierea tranzacţiei de 14 mld. dolari, scrieFinancial Times.

Valoarea acţiunilor clubului de fotbal turcFenerbahce a scăzut cu 35% pe bursa din Istanbul de la începutulscandalului de aranjare a meciurilor, pe 3 iulie, potrivitpublicaţiei turce Hurriyet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO