Business Internaţional

Ştiri pe scurt Europa de Est

Autor: Catalina Apostoiu

02.06.2011, 23:30 48

Producătorul german de automobile Daimler arputea dubla capacitatea fabricii sale maghiare, iar Iveco, diviziea Fiat, ar putea începe de asemenea producţia în Ungaria, potrivitagenţiei de presă Thomson Reuters.

Saint-Gobain Weber Bulgaria, divizia locală agrupului francez din domeniul construcţiilor Saint-Gobain, adeschis cea de-a doua fabrică pe care o deţine în această ţară,scrie The Sofia Echo. Fabrica este situată în satul Izvorsko, înapropiere de Varna.

Ucraina a renunţat la propunerile de a permitestrăinilor să cumpere pământ arabil în cadrul unui proces deprivatizare, în încercarea de a opri multinaţionalele de la aachiziţiona terenuri agricole la preţuri reduse, scrieKyivPost.

În Ungaria, înmatriculările de autovehicule noiau avansat cu 12,1% în luna mai comparativ cu aceeaşi lună a anuluitrecut, scrie Portfolio.hu. Un număr total de 3.814 autoturisme noiau fost înregistrate în Ungaria în mai.

O nouă fabrică de ciocolată a fost inauguratăpe 31 mai în Uri, aproximativ 20 km vest de Budapesta, scriePortfolio.hu. Producţia fabricii va începe în iarna acestui an.Fabrica va crea aproape 100 de locuri de muncă.

Pegas Nonwovens, un producător ceh de materialetextile pentru produse de igienă, va investi până la 60 mil. euroîn construirea unei noi fabrici în Egipt care va deservi clienţiidin Orientul Mijlociu, potrivit Ceskapozice.cz.

După aproape trei ani, compania poloneză derafinare Orlen a finalizat construirea celui mai modern complexpetrochimic din Europa, scrie Warsaw Business Journal. Costul totalal noilor facilităţi s-a ridicat la aproximativ 1 mld. euro.

Orbis, deţinătorul a 60 de hoteluri în Polonia,va închide atât hotelurile neprofitabile, cât şi pe cele carenecesită lucrări costisitoare de renovare, potrivit Warsaw BusinessJournal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO