Business Internaţional

Străinii din Londra sunt îngroziţi de politica anti-imigraţionistă a guvernului britanic şi fac paralele cu perioada nazistă

Străinii din Londra sunt îngroziţi de politica...

Autor: Ştefan Stan

07.10.2016, 16:10 4243

Tot mai mulţi imigranţi din Anglia sunt ”îngroziţi” de politica anti-migraţie pe care o promovează Theresa May, premierul Marii Britanii, scrie Bloomberg.

Un studiu YouGov publicat miercuri, făcut pe un eşantion de că 5.875 de adulţi arată că 59% dintre britanici susţin ideile anti-migraţie ale Partidului Conservator, ceea ce înseamnă că May şi Amber Rudd, ministrul de interne, sunt în linie cu aşteptările votanţilor.

Aceste politici provoacă un discomfort major în rândul străinilor care locuiesc în Londra, mulţi dintre ei fiind deja cetăţeni britanici. Pentru unii, paralelele se duc până la al Doilea Război Mondial.

”Sunt îngrozit de asta”, a spus Paula Levitan, avocat american la Bryan Cave, care locuieşte în Londra de 16 ani şi are un paşaport britanic. ”Nu pot să mă gândesc decât la anii 1930 şi 1940. Va trebui să purtăm bandane pe haine?”, a adăugat ea.

Ministrul de interne Amber Rudd a propus săptămâna aceasta să se pedepească băncile şi proprietarii de imobile care nu ”raportează” faptul că fac afaceri cu străini. Aceasta este parte din strategia guvernului de a se adresa îngrijorărilor publice legate de imigraţie după votul pentru Brexit. 

Youssef Laouiti, un bancher de 26 de ani născut şi crescut în Marea Britania din părinţi francezi,  a spus că ”totul pare ridicol. Începe cu o listă de nume şi se termină cu oameni trimişi în lagăre. Este extrem, dar mulţi oameni se vor opune, aşa că nu mi-e teamă că va deveni lege”.

 Paralelele cu practicile naziste au devenit virale pe social media după ce radioul LBC a postat o secvenţă din autobiografia lui Hitler – Mein Kampf – unde face o distincţie fundamentală între străini şi oamenii născuţi în Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO