Business Internaţional

Topul celor mai impunătoare clădiri din lume. Galerie FOTO

Panteonul din Roma

Cele mai spectaculoase clădiri din lume

Autor: Ştefan Stan

09.08.2014, 09:19 778

Pe prima poziţie a clasamentului se află clădirea Panteonului din Roma, care a fost construită iniţial ca templu pentru cele şapte zeităţi guvernatoare ale celor şapte planete în statul religios al Romei Antice, din secolul al VII-lea, fiind transformată într-o biserică creştină, potrivit publicaţiei britanice The Independent.

Pe locul al doilea se situează mănăstirea medievală Rocamadour din sudul Franţei. Palatul Parlamentului din Bucureşti se află pe locul al treilea într-un top zece al celor mai impunătoare clădiri din lume.

Clasamentul a fost realizat pe baza propunerilor făcute de mai mulţi scriitori şi jurnalişti.

Următoarele clădiri în top sunt, în ordine, La Mezquita de Cordoba din Spania, construită ca moschee şi transformată în catedrală, Biblioteca Universităţii Cambridge din Anglia, Castelul Neuschwanstein din Germania, King's College Chapel din Cambridge, Catedrala Saint Paul din Londra, monumentul Taj Mahal din India şi Liverpool Catholic Cathedral.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO