Business Internaţional

Topul celor mai influente persoane de pe pieţele financiare europene

Topul celor mai influente persoane de pe pieţele financiare europene

Autor: Ioana Nita

11.07.2012, 00:03 673

Pentru al doilea an consecutiv, Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), ocupă prima poziţie în Topul 100 al celor mai influenţi oameni de pe pieţele de ca­pital din Europa realizat de Financial News, publicaţie londoneză deţinută de Dow Jones & Company.

Ca preşedinte al BCE, cea mai importantă instituţie neguvernamentală a Uniunii Europene, Draghi se află în mijlocul crizei din zona euro, iar din postura de preşedinte al Consiliului European pentru Risc Sistemic, el influenţează reglementările financiare din regiune, scrie Financial News.

Revizuirea reglementărilor din domeniul financiar de la începerea crizei din 2008 se apropie de un punct culminant pe măsură ce modificările legislaţiilor ajung la stadiul final de implementare. În consecinţă, clasamentul din acest an FN100 este dominat de cei care conduc autorităţile de reglementare şi de cei care negociază cu persoanele care stabilesc regulile pentru industriile lor.

În afara de Draghi, în top zece mai figurează alţi trei conducători ai unor autorităţi de reglementare: Stefan Ingves, preşedintele Comitetului Basel pentru supravegherea bancară, Mervyn King, guvernatorul Băncii Centrale a Angliei şi Michel Barnier, comisarul european responsabil cu piaţa internă, cel care asistă la implementarea noilor reglementări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO