Business Internaţional

Un strateg merge contra curentului: euro are destulă energie să se aprecieze şi mai mult faţă de dolar anul acesta

Un strateg merge contra curentului: euro are destulă...

Autor: Bogdan Cojocaru

10.07.2017, 00:00 486

Ascensiunea monedei euro faţă de dolar de până acum va continua probabil până la mijlocul anului viitor, apreciază strategii de la DZ Bank, care până acum au furnizat cele mai bune prognoze de curs valutar pentru cel de-al doilea trimestru, scrie Bloomberg. De la începutul anului, euro a avansat cu 8%, la 1,14 dolari pe unitate, dar marşul dă semne de încetinire.

Analiştii de la DZ Bank au calculat că moneda europeană poate ajunge până la sfârşitul anului la 1,15 dolari pe unitate, iar până la mijlocul anului viitor la 1,18 dolari pe unitate. Analiştii intervievaţi de Bloomberg văd euro la 1,13 dolari la finalul anului şi la mijlocul anului 2018. Banca a apreciat corect că alegerile franceze vor avea un impact limitat asupra euro pe piaţa valutară, remarcă Sonja Marten, analist la DZ Bank.

„Euro are potenţialul de a creşte în următoarele 12 luni“, a precizat Marten. Cum riscurile politice se reduc, iar revenirea economică accelerează, se conturează condiţiile pentru ca Banca Centrală Europeană să înceapă să normalizeze politica monetară , ceea ce poate împinge euro mai sus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO