Business Internaţional

Ungaria va introduce taxa „hamburger“ pentru produsele alimentare nesănătoase

Ungaria va introduce taxa „hamburger“ pentru produsele alimentare nesănătoase

Autor: Catalina Apostoiu

03.04.2011, 23:38 29

Ministerul ungar al economiei lucrează la un proiect deintroducere a unei taxe pe produsele alimentare nesănătoase, aanunţat ministerul ungar al resurselor naturale, scrie The BudapestBusiness Journal.

Taxa se va aplica alimentelor considerate drept nesănătoase,bogate în calorii, cu un nivel ridicat de carbohidraţi şi/saugrăsimi. Oficialii ministerului resurselor naturale au declarat cătaxa nu este menită să ducă la o majorare a preţurilor alimentelorde bază, ci la o diminuare a consumului de alimente nesănătoase înUngaria, ţară despre care autorităţile spun că se îndreaptă către"o catastrofă din punctul de vedere al sănătăţii publice".

Veniturile anuale obţinute de pe urma taxei ar putea fi cuprinseîntre 45,7 şi 386 miliarde de forinţi (170 mil.-1,45 mld. euro).Ministerul resurselor a declarat că guvernul încearcă să găseascămodalităţi de finanţare a angajaţilor din domeniul sănătăţii şi asalariilor medicilor. Mulţi medici unguri au plecat în alte ţărieuropene pentru a beneficia de salarii mai mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO