Business Internaţional

Următorul epicentru al pandemiei: Ţara care putea avea 10 milioane de infecţii în luna mai, însă numărul de teste per milion de locuitori este unul dintre cele mai mici din lume

Următorul epicentru al pandemiei: Ţara care putea avea...

Autor: Eduard Ivanovici

18.07.2020, 21:01 29495

Coronavirusul a pus încet stăpânire pe India, însă la şase luni de la primul caz pozitiv, a reuşit să depăşească Rusia şi a devenit astfel a treia cea mai afectată ţară din lume, scrie BBC.

India, ţara cu a doua cea mai mare populaţie din lume, era destinată să devină următorul epicentru al pandemiei. Vineri, 10 iulie, India înregistrează aproximativ 772.000 de cazuri şi peste 21.000 de decese, însă cifra reală rămâne în continuare neclar datorită numărului mic de teste efectuate.

Guvernul a efectuat în mai 26.000 de teste aleatorii, fiind diagnosticaţi pozitiv 0,73% din numărul total de oameni.

„Dacă am aplica rezultatul asupra întregii populaţii a ţării, am fi avut 10 milioane de infecţii la mijlocul lunii mai”, a spus virusologul Shahid Jameel. Având în vedere că numărul de cazuri din India s-a dublat la fiecare 20 de zile, numărul actual de infecţii ar fi undeva între 30 şi 40 de milioane.

Cu o populaţie de aproape 1,4 miliarde de oameni, India a efectuat doar 10,7 milioane de teste, adică 7.782 de teste per milion de locuitori. Prin comparaţie, România a efectuat 42.000 de teste per milion de locuitori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO