Business Internaţional

Veste bună pentru zona euro: Analiştii Morgan Stanley se arată optimişti în privinţa monedei unice. ”Banca Centrală Europeană poate continua să crească dobânzile pentru a reduce inflaţia, dar fără a fi nevoie să se îngrijoreze prea mult de impactul economic”

Veste bună pentru zona euro: Analiştii Morgan Stanley...

Autor: Valeriu Dănilă

16.02.2023, 13:26 207

O analiză atentă a ratelor de dobândă i-a convins pe strategii Morgan Stanley că zona euro poate rezista la creşterea suplimentară a costurilor îndatorării, îmbunăţăţind viziunea lor deja optimistă asupra monedei unice, scrie Bloomberg.

Foward spread-ul pe termen scurt, diferenţa dintre rata la trei luni şi punctul în care investitorii o văd peste 18 luni, este inversată pentru multe pieţe, inclusiv SUA şi Noua Zeelandă, dar rămâne aproximativ neschimbată pentru zona euro după ce a scăzut în ianuarie. Acesta este un semn că Banca Centrală Europeană poate continua să crească dobânzile pentru a reduce inflaţia, dar fără a fi nevoie să se îngrijoreze prea mult de impactul economic, spune David Adams, şeful strategiei forex G10 la Morgan Stanley.

„Când este foarte, foarte inversat, este un semnal că banca centrală a înăsprit suficient”, a spus Adams. „Este în concordanţă cu ideea că acele economii intră în recesiune. În Europa, este relativ plat – un semnal că Europa poate face faţă ratelor mai mari.”

Euro a scăzut în raport cu dolarul şi lira sterlină de la începutul lunii februarie, în timp ce pieţele de opţiuni indică faptul că o slăbire suplimentară pentru monedă ar putea apărea în viitor. Dar perspectiva ca BCE să poată menţine creşterea ratelor dobânzilor pe fundalul unei economii rezistente indică o creştere pe termen lung, în opinia strategilor Morgan Stanley.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO