Business Internaţional

VIDEO: Vând sat în Franţa, piscină, terenuri de tenis, 19 clădiri, preţ 330.000 euro negociabil

VIDEO: Vând sat în Franţa, piscină, terenuri de tenis, 19 clădiri, preţ 330.000 euro negociabil

Autor: Paul Comsa

10.03.2012, 15:52 2953

Pe timp de criză apar oferte care acum câţiva ani ar fi fost de neimaginat. În Franţa, autorităţile din oraşul Limoges au venit cu o propunere inedită: vânzarea unui întreg sat la preţul de 330.000 euro, scrie euronews.net.

Satul Courbefy, aflat la mai puţin de 50 de km de Limoges, o localitate din centrul Franţei, îşi caută un proprietar. Teritoriul scos la vânzare cuprinde 19 clădiri, terenuri de tenis şi o piscină şi avea în trecut o populaţie de aproximativ 200 de locuitori.

Cum s-a ajuns aici? În anii 1990, autorităţile au vrut să transforme mica localitate într-un sat de vacanţă, dar proiectul a fost ulterior abandonat din cauza creşterii exponenţiale a costurilor. La scurt timp, locuitorii satului au început să plece, ultimul rezident permanent mutându-se în 2008. În prezent, Courbefy a ajuns un sat-fantomă, locuit doar de "hoţi, beţivi şi oameni fără adăpost".

Dacă nu se vor găsi cumpărători, satul va fi deveni proprietatea băncii Credit Agricole.

"Nu putem cumpăra satul deoarece este o investiţie prea mare pentru noi. Totuşi, vrem ca acest sat să-şi revină la viaţă şi ca terenul pe care se află Courbefy să fie locuit din nou", spune Bernard Guilhem, primarul Saint-Nicolas-Courbefy, localitatea pe teritoriul căreia se află micul sat abandonat.

Vânzarea satului Courbefy nu este prima ofertă de acest gen. În noiembrie anul trecut, satul Askham Richard din Marea Britanie care cuprindea trei ferme, 14 case de locuit şi 54 de acri de teren împădurit a fost scos la vânzare pentru 6,5 mil. lire sterline, conform The Telegraph.

De asemenea, în aprilie 2011 satul medieval Valle Piola din regiunea italiană Abruzzo a fost scos la vânzare pentru 550.000 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO