Business Internaţional

Vodafone lansează operaţiunea gigant de preluare a Kabel Deutschland, o tranzacţie de 7,7 mld. euro

Vodafone lansează operaţiunea gigant de preluare a...

Autor: Ioana Nita

30.07.2013, 12:56 404

Grupul britanic Vodafone a început demersurile pentru preluarea companiei germane de cablu Kabel Deutschland, tranzacţie estimată la 7,7 miliarde de euro, după ce a primit aprobarea autorităţilor de reglementare din Germania de a publica detaliile ofertei, scrie Bloomberg.

Acţionarii Kabel Deutschland ar putea accepta oferta de 87 euro pe acţiune, care include şi dividende de 2,5 euro pe acţiune, potrivit unei declaraţii a grupului Vodafone publicată după obţinerea aprobării.

În prezent Vodafone deţine o participaţie de 4,2% la Kabel Deutschland.

Prin achiziţia operatorului german de cablu, Vodafone ar avea acces la cei 8,5 milioane de abonaţi ai Kabel Deutschland şi la potenţiali clienţi pentru oferirea unor pachete combinate de telefonie, internet şi cablu TV. Realizarea tranzacţiei ar intensifica de asemenea competiţia cu Deutsche Telekom, fostul monopol de telefonie din Germania. Până acum Vodafone a utilizat reţeaua acestuia pentru serviciile oferite pentru comunicaţii fără fir.

Consiliul de administraţie al Kabel Deutschland se va întâlni pe 1 august pentru a discuta propunerea făcută de Vodafone, conform unei surse apropiate situaţiei.

Cele două companii intenţionează să încheie tranzacţia după 10 octombrie, când are loc întâlnirea anuală a acţionarilor Kabel Deutschland, aşteptând în acelaşi timp şi aprobarea autorităţilor antitrust.

La o lună după ce Vodafone şi-a anunţat intenţia de a prelua Kabel Deutschland, compania de telecomunicaţii spaniolă Telefonica şi operatorul telecom Royal KPN din Olanda au decis să fuzioneze operaţiunile pe care le au pe piaţa de profil din Germania.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24