Business Travel

Unul dintre cei mai mari operatori aerieni din lume raportează pierderi de 3,4 miliarde de dolari: Compania intră în prima criză din ultimii 30 de ani

Unul dintre cei mai mari operatori aerieni din lume...

Autor: Eduard Ivanovici

12.11.2020, 14:24 259

Emirates a pierdut 3,4 miliarde de dolari în primele şase luni ale anului, operatorul din Dubai înregistrând astfel primele pierderi semestriale din ultimii 30 de ani, transmite CNBC.

Compania, care a suspendat operaţiunile la începutul pandemiei de coronavirus, a declarat că restricţiile de circulaţie au generat o scădere de 75% a veniturilor, în timp ce numărul de pasageri a scăzut în cel mai rău moment al crizei cu 95% la 1,5.

Forţa de muncă a Emirates Group, proprietarul celui mai mare operator din Orientul Mijlociu, a scăzut la sfârşitul lunii septembrie cu 24% la 81.334, firma primind două miliarde de dolari din partea autorităţilor din Dubai pentru a-şi susţine cheltuielile.

Emirates a raportat un profit de aproape 235 de milioane de dolari în prima jumătate a anului trecut.

Zilele trecute, Norwegian Air – unul dintre cei mai mari operatori din Europa – a anunţat că poate rămâne fără cash în primul trimestru din 2021, pe măsură ce pandemia de COVID-19 continuă să afecteze liniile aeriene la nivel mondial.

Echivalentele de numerar al operatorului au ajuns la 3,4 miliarde de coroane norvegiene (318 mil. euro) la sfârşitul lui septembrie, o scădere de 1,6 miliarde de coroane faţă de sfârşitul lunii iunie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO