Companii

34.000 de firme, în procedură de insolvenţă

Autor: Ioan Dornescu

11.07.2011, 12:30 380

Piaţa de insolvenţă din România are o valoare de circa 25milioane euro şi cuprinde 34.000 firme, potrivit Casei deInsolvenţă Transilvania, care susţine că din cauza fondurilorreduse alocate de creditori şi reticenţei debitorilor de a luafinanţări, în majoritatea cazurilor se ajunge la faliment.

Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR) arată că AdunareaCreditorilor alocă în medie circa 60 euro lunar unei companiiaflate în procedură de insolvenţă, sumă care nu include costurilede conservare a activelor debitorului.

Calculul are la bază estimări potrivit cărora piaţa locală deinsolvenţă se situează în jurul valorii de 25 milioane euro, iar înprezent 34.000 de companii se află în proces de insolvenţă, searată într-un comunicat al CITR.

Apariţia crizei financiare şi creşterea numărului procedurilorde insolvenţă aflate pe rolul instanţelor au determinat din ce înce mai mulţi specialişti ai dreptului să se orienteze spre acestdomeniu, iar în prezent Uniunea Naţională a Practicienilor înInsolvenţă numără 3.153 de membri, conform sursei citate.

Fondurile alocate unei proceduri de insolvenţă sunt destinateacoperirii costurilor de conservare şi administrare a activelorsocietăţii aflate în insolvenţă şi acoperirii cheltuielilor "deprocedură".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO