Companii

Actionar Ozone: Suntem in discutii avansate cu LaborMed

16.07.2009, 20:59 30

Compania farmaceutica Ozone Laboratories, cu afaceri de 77 mil. euro anul trecut, este in discutii avansate pentru vanzarea catre producatorul LaborMed, controlat de fondul de investitii Advent International, deal-ul putand fi semnat saptamana viitoare.
"Discutiile sunt foarte avansate, dar ca orice proces de M&A (fuziuni si achizitii - n.red.) pana nu se semneaza nu e facut", a spus unul dintre actionarii Ozone, sub protectia anonimatului. El a adaugat ca pretul a fost deja agreat, insa nu a oferit detalii. Potrivit unor surse din piata, tranzactia va fi de aproximativ 20 mil. euro. Compania are datorii de aproximativ 7 mil. euro la banci, la care se adauga un credit al actionarilor de 8 mil. euro. Stephen Stead, CEO al LaborMed, a spus ca "nu este nimic concret in acest moment". Reprezentantii Advent nu au facut niciun comentariu pana la inchiderea editiei.
"Vindem pentru ca vrem sa ne concentram pe cresterea A&D Pharma (o alta afacere in care sunt implicati - n.red.)", a mai spus sursa citata. Actionarii Ozone sunt Michel Eid, Ludovic Robert, Roger Akoury si Walid Abboud, fondatorii grupului A&D Pharma. Ozone are afaceri in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria si Ungaria, conform ultimelor date disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO