Companii

Afaceri in scadere cu 12,5 mil. euro pentru Comcereal Alexandria

07.03.2005, 00:00 21

Depozitarul de cereale Comcereal Alexandria preluat de gigantul american Cargill a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 20,5 milioane de euro (834 de miliarde de lei), in scadere cu 12,5 milioane de euro fata de anul anterior, cand a fost de 32,5 milioane de euro (1.230 de miliarde de lei).


Compania si-a redus datoriile totale de la 3 milioane de euro in 2003 (109 miliarde de lei) la mai putin de un milion de euro (27 de miliarde de lei), in timp ce profitul net a scazut aproape la jumatate: 2 milioane de euro (80 de miliarde de lei) in 2004, fata de aproape 4 milioane de euro (140 de miliarde de lei) in anul precedent.


Conducerea companiei nu a putut fi contactata pentru a comenta pe marginea acestor rezultate.


Comcereal Alexandria detine unitati de depozitare in Alexandria, Giurgiu, Galati si Slobozia, acestea alaturandu-se capacitatilor detinute anterior acestei tranzactii de Cargill in Calarasi si Braila. Principalul competitor al Cargill este grupul InterAgro, detinut de omul de afaceri Ioan Niculae, care are capacitati de depozitare anuale pentru 675.000 de tone de cereale. Stocarea cerealelor este o afacere impartita intre unitatile de tip Cerealcom si Comcereal, fiind foarte faramitata si detinuta de oamenii de afaceri din agricultura, de societatile din industria de morarit si panificatie, dar si de cele din industria uleiului.


Americanii au anuntat recent un program de investitii de 10 milioane de dolari in Comcereal Alexandria.


Pana anul trecut cand a achizitionat de la Topway Industries doua fabrici de ulei in cadrul unei tranzactii de 33 de milioane de dolari, cea mai importanta afacere pentru Cargill in Romania era comertul cu cereale. Cargill a importat in 2003 circa 15% din cele 1,6 milioane de tone de grau aduse in Romania, fiind unul dintre
cei mari patru traderi de cereale de pe piata.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO