Companii

Afacerile Cord Blood Center stagnează la 22 de milioane de lei

Afacerile Cord Blood Center stagnează la 22 de milioane...

Autor: Ioana David

22.01.2015, 00:06 157
Banca de celule stem Cord Blood Center, parte a grupului slovac cu acelaşi nume, deţinut de medicul Zohdy Hamid, estimează că cifra de afaceri de anul acesta va stagna la nivelul de aproximativ 22 mil. lei (5 mil. euro) din 2014. Compania este în insolvenţă din decembrie 2014.
 
Businessul din România are o pondere de 40% în afacerile grupului slovac care derulează activităţi în şase ţări şi se gândeşte la extindere.
 
„În România, ne-am stabilizat deja businessul după şapte ani de prezenţă. (…) 75% dintre clienţi sunt absolvenţi de studii superioare, care câştigă mai bine decât media. Coope­răm cu spitale indiferent dacă sunt publice sau private, dar cei mai mulţi clienţi vin din zona privată“, a spus Zohdy Hamid.
 
Businessul de celule stem s-a dezvoltat odată cu piaţa privată de servicii medicale, în special cu serviciile de maternitate, iar în prezent a ajuns la peste 50 mil. lei. Celulele stem se recoltează la naştere, se păstrează în bănci specializate şi pot fi folosite în tratamentul unor boli grave. Studiile privind utilizarea acestora sunt în curs de derulare.
 
Cu toate acestea, băncile de celule stem s-au promovat extrem de puternic şi au reuşit să creeze o piaţă de peste 50 mil. lei, potrivit ultimelor estimări disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO