Companii

Afacerile grupului farma Roche s-au majorat la 53 mil. euro

Afacerile grupului farma Roche s-au majorat la 53 mil. euro

Dan Zamonea, directorul general al Roche Romania: Medicamentele din aria oncologica au inregistrat cea mai interesanta dinamica la inceputul acestui an, datorita scurtarii circuitului medicamentelor, de la medicul prescriptor la pacienti.

31.08.2007, 18:04 25

"Cresterea generala a pietei farmaceutice din tara noastra in primele sase luni ale anului 2007, comparativ cu perioada similara a anului 2006, a fost de aproximativ 20%, in lei. La mijlocul anului, estimarile noastre cu privire la vanzarile prognozate s-au dovedit a fi realiste, in conditiile nou create de integrarea europeana a Romaniei si de predictibilitatea pietei. Speram ca pana la sfarsitul anului sa inregistram o crestere a cifrei de afaceri similara cu cea inregistrata la sfarsitul anului 2006, adica de aproximativ 15%, ceea ce s-ar inscrie in linia generala de crestere a pietei", a spus Dan Zamonea, directorul general al Roche Romania.
Grupul elevetian a finalizat anul trecut cu vanzari de 389 mil. lei (110,4 mil. euro) pe plan local si o cota de piata de 7,1%, la nivel de preturi de achizitie, conform datelor Cegedim.
Roche ocupa locul secund in topul principalilor jucatori din industria farma locala, iar portofoliul sau cuprinde medicamente folosite in tratamentul anemiei, al obezitatii si in transplant, dar si game din domeniul oncologiei si virologiei. La nivel mondial, Roche este cel mai mare producator de medicamente destinate tratamentului cancerului.
In prima jumatate a acestui an, Roche Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 176 mil. lei (52,9 mil. euro), potrivit datelor Cegedim citate de companie. Reprezentantii Roche au precizat ca acesta valoare reprezinta vanzarile la nivelul de pret de producator.
"Medicamentele din aria oncologica au inregistrat cea mai interesanta dinamica la inceputul acestui an, datorita scurtarii circuitului medicamentelor, de la medicul prescriptor la pacienti", a precizat Zamonea.
De asemenea, produsele destinate ariei virologiei (HIV-SIDA, hepatite virale, gripa), transplantului, anemiei si osteoporozei au avut o contributie importanta la rezultatele din Romania.
Vanzarile de Tamiflu (medicament antiviral care se elibereaza in farmacii pe baza de prescriptie) au atins in primul semestru 21.000 de euro, in scadere fata de perioada similara a anului trecut. "Ele au scazut substantial fata de perioada similara a anului 2006, cand Romania a trecut prin criza generata de gripa aviara. Tamiflu este un produs sezonier, a carui performanta este direct legata de incidenta cazurilor de gripa".
De asemenea, de la inceputul anului, Roche a inregistrat in Romania, prin procedura europeana centralizata, un nou medicament destinat tratamentului anemiei din boala renala cronica. Compania elvetiana este interesata de sprijinirea de proiecte de cercetare in domeniul farmaceutic. "Deocamdata nu am primit foarte multe proiecte, ci mai mult intentii de a derula proiecte. Nu ne-am propus un numar maxim sau minim de proiecte sprijinite si ramanem deschisi pentru orice propuneri si colaborari in continuare".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO