Companii

Afacerile Mondelez România Snacks, producătorului croissantelor 7Days şi Chipicao, au crescut cu 13% în 2021, la 566 milioane lei

Afacerile Mondelez România Snacks, producătorului...

Autor: Laurentiu Cotu

26.07.2022, 16:45 491

Compania Mondelez România Snacks Production (fosta Chipita România), principalul jucător de pe piaţa croissantelor din România, preluată de gigantul american Mondelez într-o tranzacţie la nivel internaţional, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de aproape 566,6 mil. lei (peste 115 mil. euro), în creştere cu 13% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net de aproximativ 38,8 mil. lei (7,9 mil. euro), în scădere cu 16% faţă de anul anterior, când producătorul croissantelor 7Days şi Chipicao a realizat un câştig net de peste 46,5 mil. lei (9,6 mil. euro), potrivit datelor publice.

Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 1.166 de angajaţi, cu 138 de oameni mai mult decât în anul precedent. Mondelez International (simbol bursier MDLZ - Nasdaq) a finalizat la începutul acestui an achiziţia Chipita Global, unul dintre cei mai mari producători de croissante şi snackuri coapte din Europa Centrală şi de Est, tranzacţia ridicându-se la 2 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO