Producătorul de materiale de construcţii Florea Grup din Alba a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 213,3 mil. lei (43,2 mil. euro), în creştere cu 29% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de 31,7 mil. lei (6,4 mil. euro), mai mare cu 24% faţă de anul precedent, când producătorul de materiale de construcţii a obţinut un câştig net de 25,5 mil. lei (5,2 mil. euro), conform datelor publice. Florea Grup a ajuns în 2022 la un număr mediu de 556 de angajaţi.
Compania a inaugurat anul trecut o fabrică nouă de pavaje la Roman, judeţul Neamţ, sub eticheta diviziei Petra Pavaje, o investiţie de 10 milioane de euro. Decizia de a merge cu activitatea de producţie în acea zonă a ţării a fost bazată pe premisa că, în domeniul materialelor de construcţii proximitatea este esenţială, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Florea Grup deţine în prezent patru fabrici, în judeţele Alba, Prahova, Arad şi Neamţ, dar şi mai multe depozite.
Printre direcţiile de investiţii ale companiei în 2022 s-a regăsit şi energia verde, un sector în care, în urma unei investiţii de 3 milioane de euro, a instalat panouri fotovoltaice pe toate cele patru fabrici Petra Pavaje, precum şi pe cele două hoteluri pe care le deţine - Hotel Transilvania şi Hotel Astoria. Astfel, fabricile şi hotelurile au până la 40% autonomie energetică datorită parcurilor fotovoltaice.
De asemenea, grupul Florea a achiziţionat 60 de autoturisme electrice şi a montat staţii de încărcare.
Florea Grup, o afacere fondată de fraţii Marcel şi David Florea, produce pavele în patru fabrici, situate în Alba Iulia (unde s-a şi înfiinţat brandul Petra Pavaje în 2017), la Strejnicu (l?ngă Ploieşti), la Arad şi la Roman (judeţul Neamţ). Pe lângă pavele, Florea Grup mai activează şi în alte sectoare ale construcţiilor, precum turnarea asfaltului şi operarea unei cariere proprii de piatră.
Compania Florea Grup a fost înfiinţată în anul 1996 de fraţii Marcel şi David Florea, având capital românesc integral privat. Compania a pornit la drum cu activităţi în domeniul staţiilor de carburanţi auto, iar în 2005 a intrat în domeniul producţiei de betoane. Ulterior, a devenit şi antreprenor de construcţii, realizând sau modernizând câteva hoteluri şi reabilitând drumuri naţionale sau judeţene.
În 2008, compania a debutat în turism, prin darea în folosinţă a unui complex hotelier lângă Alba Iulia, Astoria. în 2013, a cumpărat Hotelul Transilvania, tot din judeţul Alba, iar în 2018 a inaugurat un ştrand în cadrul complexului Astoria. Compania mai produce prefabricate din beton, agregate minerale şi mixturi asfaltice, fiind activă şi în domeniul carburantţilor şi al transportului de produse şi de persoane. Compania dispune de un parc auto de 320 de maşini şi utilaje, potrivit celor mai recente date. Printre lucrările realizate de Florea Grup s-au numărat în trecut cele de reabilitare a cetăţii din Alba Iulia, precum şi execuţia centurii ocolitoare a municipiului Sibiu.
Cifra de afaceri realizată de grupul de firme Florea Grup în anul 2022 a fost de 60 de milioane de euro, în creştere cu 30% faţă de anul precedent, iar profitul a fost de aproximativ 5 milioane de euro. Grupul a încheiat anul 2022 cu peste 700 de angajaţi, în toate industriile în care activează - construcţii şi materiale de construcţii, turism, transporturi şi distribuţie de carburanţi, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.