Companii

Misterul retailerului străin care a ajuns pe tăcute la 11 magazine în marile oraşe din România şi afaceri de zeci de milioane de lei

Reţeaua Mere are prezenţă în urbe terţiare, precum Călăraşi, Slobozia, Râmnicu Vâlcea, Turda, Piatra-Neamţ şi Buzău. Există o unitate şi în Braşov.

Reţeaua Mere are prezenţă în urbe terţiare, precum Călăraşi, Slobozia, Râmnicu Vâlcea, Turda, Piatra-Neamţ şi Buzău. Există o unitate şi în Braşov.

Autor: Cristina Roşca

08.06.2024, 14:01 47604

Conform datelor existente, ele sunt active pe segmentul hard discount Compania şi-a anunţat intenţia de a dezvolta operaţiuni în România în 2018, dar apoi a dispărut de pe radare  Nici măcar marii retaileri locali nu ştiu ce face compania rusească Totuşi, retailerul Mere are în continuare anunţuri de angajare, inclusiv pentru poziţii precum „manager dezvoltare reţea“.

Retailerul rus Svetofor anunţa în urmă cu şase ani, mai exact în vara lui 2018, că începe expansiunea pe plan local, ţintind 100 de magazine sub brandul Mere. După acest anunţ, lan­ţul de magazine a dispărut de pe rada­re, iar în contextul războiului ruso-ucrainean, discreţia a fost şi mai mare.

Revista de specialitate European Supermarket Magazine scrie că din ca­u­za sancţiunilor impuse de Europa în contextul războiului, o serie de maga­zine ale Svetofor au fost închise în Austria, Belgia, Franţa, Ger­ma­nia, Spania şi Marea Britanie. Atunci, compania şi-a mutat focusul în Europa Centrală şi de Est, arată aceeaşi sursă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24